Florin Cîțu: Numărul infectărilor scade pentru că a crescut numărul vaccinărilor

Premierul Florin Cîțu le-a mulțumit românilor pentru că au respectat măsurile de protecție în timpul evenimentelor religioase care au avut loc în ultimele zile cu ocazia Sărbătorilor Pascale.

Liberalul a precizat că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 este în scădere, fiindcă numărul oamenilor care se vaccinează împotriva virusului ucigaș a crescut

„Vreau să le mulțumesc românilor că am avut cu toții o sărbătoare Pascală liniștită, fără niciun fel de evenimente, oamenii au înțeles să respecte regulile în vigoare și se vede, avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce privește rata de pozitivare, numerele scad în fiecare zi, Bucureștiul este sub 3 la mie, ceea ce înseamnă că ceea ce am făcut până acum, am făcut bine.

M-am uitat pe date, în ultimele zile, și se vede clar că accelerarea campaniei de vaccinare a avut un efect pozitiv și numărul de persoane infectate scade pentru că a crescut numărul de persoane vaccinate”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu a spus, din nou, că își dorește ca până în luna iunie să fie atins obiectivul de cinci persoane vaccinate anti-Covid. Ulterior, spune oficialul, se vor putea relaxa anumite restricții.

”Este clar că putem vorbi de fără mască pe plajă,  de exemplu. Fără mască dacă mergem la munte în drumeţie, dar putem vorbi şi de facilităţi pentru cei vaccinaţi”, a precizat șeful Executivului.

Premierul a precizat că, de exemplu, restaurantele ar putea funcţiona cu capacitatea de 100% dacă cei care intră sunt vaccinaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole