Florin Cîţu: PNL nu acceptă ca niciun alt partid să îi spună pe cine să propună premier când este cel mai mare partid dintr-o coaliţie

Florin Cîţu a afirmat, la scurt după ce a fost ales preşedinte al PNL, că partidul nu va accepta ca altă formaţiune politică să îi impună cine să fie prim ministru. Premierul a susţinut că un partid aflat la guvernare se confruntă totdeauna cu riscul de a cădea prin moţiune de cenzură.

 „PNL nu acceptă ca niciun alt partid să îi spună pe cine să propună premier când este cel mai mare partid dintr-o coaliţie, sau cine să câştige la Partidul Naţional Liberal, cum aşa   nici noi nu le spune celorlalţi pe cine să numească, pe cine să-şi aleagă. Noi rămânem consecvenți la ceea ce am spus până acum (…) pentru a guverna, noi vom da premierul României iar premierul României este preşedintele Partidului Naţional Liberal . Aşteptăm rezultatul votului de la USR PLUS, pentru că eu cred că acestea sunt declaraţii politice. Şi acolo sunt două tabere”, a declarat premierul Florin Cîţu sâmbătă seară, la Antena 3, la scurt timp după ce a fost ales în fruntea PNL. 

Noul lider al PNL a reiterat că, în opinia sa, rezultatul primului tur de alegeri din USR PLUS este o sancţionare a faptului că formaţiunea a ieşit de la guvernare.

El a mai spus că „întotdeauna riscul să fie o moţiune şi să fie dat jos Guvernul” atunci când un partid se află la guvernare.

„Nu cred că ajungem acolo”, a adăugat prim-ministrul. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole