Florin Cîţu: Premierul a preluat din mesajul meu; este bine că mai mulţi liberali încep să vorbească

Publicat: 20 iun. 2022, 17:20, de Aurel Drăgan, în POLITICĂ , ? cititori
Florin Cîţu: Premierul a preluat din mesajul meu; este bine că mai mulţi liberali încep să vorbească

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a afirmat că premierul Nicolae Ciucă a început să preia din mesajul său şi consideră că „este bine” că mai mulţi liberali încep să vorbească despre priorităţi şi PNRR.

„A preluat din mesajul meu domnul premier, a preluat din ceea ce spun de 6 luni. Este bine că mai mulţi liberali încep să vorbească public şi să spună pentru că am venit la guvernare votaţi de oameni pe o anumită platformă. Programul de guvernare are amprenta PNL. PNRR este important pentru că sunt 30 de miliarde de euro acolo”, spus Cîţu, luni, la Senat.

Cîţu a criticat măsurile fiscale propuse de liderul PSD, Marcel Ciolacu.

„O măsură mai bună fără să intervii cu bocancii în economie este aceea de a reduce contribuţiile, ceea ce înseamnă să creşti veniturile tuturor românilor şi ei să facă ce vor cu aceşti bani: să-i consume, să-i investească. Aceste intervenţii cu bocancii în economie mi-aduc aminte de sistemul comunist. Nu e o surpriză, pentru că PSD vine din PCR aşa că nu e o surpriză că vine cu astfel de soluţii”, a adăugat Cîţu.

El a explicat că o eventuală plafonare a preţurilor ar duce la penurie.

Marcel Ciolacu a pledat, luni, pentru dialog.

„Eu vreau în continuare să ne aşezăm la masă, să luăm deciziile cele mai corecte, pe baza cifrelor, să intervenim unde sunt speculaţii, cum este acum zona de carburanţi. Este evident că trebuie venită cu o plafonare clară a preţului în limite şi să aibă toate companiile o marjă de profit. Dar nu se poate să rămânem şi să avem reacţie – cum are Consiliul Concurenţei – după 5 ani sau 3 ani de zile. Ori suntem nişte oameni responsabili politic, şi ne-am implicat în acest act de guvernare ca să facem viaţa oamenilor mai bună şi să intervenim într-un moment de criză, ori nu putem construi nimic şi cu asta basta!”, a subliniat liderul PSD.