VIDEO Florin Cîțu prezintă PNRR în Parlament: Acest plan și aceste reforme garantează că România este pe drumul cel bun.

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, în Parlament, unde a mers să prezinte Planul Național de Redresare și Reziliență că cele 29,2 miliarde de euro din acest proiect nu vor fi irosite. În debutul prezentării, șeful Guvernului a precizat că nu a venit până acum în Parlament pentru că nu a fost invitat.

”Am fost acuzat că nu vreau să prezint acest plan în Parlament. Astăzi sunt aici, când am fost invitat. De fiecare dată ca Parlament liberal, am ținut să vin și să prezint în fața românilor. De la această tribună le vorbesc, în primul rând, românilor. Am văzut multe interpretări eronate, unele susținute cu intenție în spațiul public.

Este un program care a apărut într-un moment dificil și care a apărut ca răspuns la cea mai gravă criză din ultima sută de ani – pandemia, care s-a transformat într-o criză economică.

Este un plan diferit pentru că pe lângă investiții pentru redresare și reziliență, de care toate statele UE au nevoie, acest plan vine și cu o parte de reformă, pe care fiecare guvern și-o asumă transparent”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a prezentat PNRR în Parlament

Premierul a explicat că proiectele incluse în PNRR trebuie să fie mature, la care se lucrează deja, pentru că trebuie finalizate până în 2026.

”Planul a fost aprobat de toate partidele politice în Comisia Europeană și în Parlamentul European. Acolo nu a existat nicio discuție. Un criteriu foarte important, toate investițiile pe care le facem trebuie finalizate până în 2026. Asta înseamnă că sunt proiecte mature, la care s-a mai lucrat, iar dacă nu le finalizăm, pierdem banii. Trebuie să fim foarte atenți ce proiecte punem în acest plan. Mai ales colegii din opoziție, nu mai strigați că proiectul X sau Y nu a fost inclus în acest plan, pentru că știți cum funcționează. Un alt element important, politica verde și de digitalizare. Două lucruri de care România are mare nevoie.

România are nevoie să treacă la următorul capitol de dezvoltare. Pentru a face investiții avem nevoie de investiții. Reformele garantează că investițiile nu sunt doar pe hârtie, ci vor aduce bunăstare tuturor cetățenilor României. Acest plan este unul care garantează, din punctul meu de vedere și al Guvernului, că vom avea o guvernare pe principii liberale cel puțin opt ani de acum încolo. Vor fi investiții care se vor vedea în buzunarele românilor”, a mai spus Florin Cîțu.

De ce a mers premierul la Bruxelles

Totodată, prim-ministrul a explicat de ce a mers la Bruxelles să discute cu oficilii europeni.

”România atrage 29,2 miliarde de euro în 4 ani pentru investiții. Rolul meu a fost acela de a-i asigura pe partenerii noștri că România își va menține cursul pe care și l-a asumat în ceea ce privește strategia fiscal bugetară, va corecta greșelile din trecut. Acest plan și aceste reforme le garantează partenerilor noștri internaționali că România este pe drumul cel bun. Aceste investiții nu vor fi irosite, așa cum au fost irosite până acum.

Acest plan nu înseamnă reducerea veniturilor, a pensiilor, și alte scenarii apocaliptice, din contră. Reformă înseamnă un mod eficient de a administra acești bani. Înseamnă că putem garanta că putem plăti și pensii și salarii mai mari până în 2023 fără a destabiliza situația financiară a României”, a mai spus Florin Cîțu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...