Florin Cîțu: România e victima propriului succes

Președintele PNL, Florin Cîțu, a spus azi, într-o declarație de presă, că așteaptă de la PSD acordul Comisiei Europene dacă într-adevăr social-democrații doresc renegocierea Planului Național de Redresare și Reziliență.

Liberalul a vorbit și despre ajustarea sumelor alocate prin PNRR, susținând că astfel de proceduri vizează toate țările și că „România a fost victima propriului succes” pentru că a avut în 2021 o performanță economică mai bună decât se estima.

Întrebat dacă renegocierea PNRR cu Comisia Europeană este o variantă în momentul de față, având în vedere pozițiile PSD, liderul liberalilor a spus: „Aștept propunerea în coaliție, să vedem cum este fundamentată această propunere. Aștept ca cei de la PSD să aibă acordul Comisiei, să ceară acordul Comisiei, ministrul Muncii sau cine cere acordul Comisiei, și după putem să discutăm. Deocamdată, așa cum sunt lucrurile, știți foarte bine, este un PNRR aprobat, cu un anumit procent, deci scenarii sunt multe”.

Întrebat dacă planul ar putea fi optimizat, așa cum a sugerat Marcel Ciolacu luni dimineață, Florin Cîțu a continuat: „Să știți că așa în declarații publice se pot spune multe lucruri și poți să optimizezi, și poți să faci declarații publice, poți să îți faci o agendă politică. Când vine vorba de lucruri concrete, încă nu am văzut nimic. Poate că ar fi mai bine să discutăm mai mult în coaliție decât la televizor, să vedem și noi care sunt propunerile, nu știu nimic”.

Nu este ceva grav sau ceva dificil

Întrebat dacă PNRR ar putea fi modificat ca urmare a faptului că suma alocată României a fost redusă cu 2 miliarde de euro, președintele PNL a explicat: „Este un scenariu care a fost luat în calcul. La toate țările în acest moment se fac aceste ajustări. România este victima propriului succes, să zic așa, pentru că am crescut mult mai rapid decât era estimat în PNRR și atunci bineînțeles că sumele sunt ajustate. Sumele erau prezentate la un PIB”.

Nu se pierd bani, veți vedea că totul este ajustat. Există o procedură care va fi urmată. Cred că ministrul Investițiilor a prezentat exact articolele din acord la care se referă această ajustare, nu este ceva grav sau ceva dificil”, a mai spus Florin Cîțu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Atac cu 130 de rachete în Tel Aviv. Ambasadorul Israelului în...

Ploaie de rachete lansate din Fâşia Gaza spre metropola israeliană Tel Aviv. Mişcarea islamistă Hamas a anunţat marţi seara că a lansat 130 de...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...