Florin Cîţu: Se vor construi trei centre de mari arşi

Florin Cîțu a anunțat că Guvernul intenționează să construiască trei centre de mari arși. În acest sens, Ministerul Sănătăţii a prezentat în şedinţa de guvern raportul privind îngrijirea marilor arşi în ţară.

Cele trei centre de mari arși urmează să fie construite la Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş.

„Am cerut un raport Ministerului Sănătăţii în ceea ce priveşte capacitatea statului român de a îngriji marii arşi. În şedinţa de guvern de astăzi a fost prezentat acest raport de către Ministerul Sănătăţii. (…) Un semn bun din raport: se vor construi trei centre de mari arşi la Bucureşti, Timişoara şi Târgu Mureş. Finanţarea se va face prin programul cu Banca Mondială”, a precizat Florin Cîțu, după şedinţa de Guvern.

Premierul Florin Cîţu spunea, în urmă cu două săptămâni, că este nevoie de un raport al Ministerului Sănătăţii în care să se precizeze cum au fost investiţi banii în sistemul medical după cazul Colectiv.

„Aici ar trebui să ne întrebăm de ce familiile cer ca pacienţii, în special pacienţii arşi, să fie transferaţi în străinătate. Cred că este nevoie să avem un raport al Ministerului Sănătăţii să ne spună ce s-a făcut cu investiţiile care s-au făcut în sistem după cazul Colectiv, să vedem unde s-au dus aceşti bani, dacă sistemul de sănătate este mai pregătit decât atunci. Eu mă iau după ce spun familiile.

Se pare că de fiecare dată, aproape, am avut şi acea problemă şi la Piatra Neamţ şi acum familiile cer ca aceste persoane care au suferit în accident să fie transferate în străinătate şi atunci ar trebui să ştim exact cum s-au cheltuit acei bani”, a declarat Cîţu.

Întrebat de ce a fost nevoie de intervenția sa în cazul transferului pacienţilor răniţi în explozia de la Petromidia, Cîțu a spus: „Am aflat acum câteva zile că familiile au cerut ca cei doi pacienţi să fie transferaţi în străinătate. M-am interesat ce se face pentru ca aceştia să primească cele mai bune îngrijiri medicale. Este vorba de vieţile unor oameni. Astăzi, vedem s-a terminat cu bine, oamenii sunt transferaţi. (…) Am vrut să mă asigur că dorinţa familiilor este respectată, dacă acestea doresc să aibă cele mai bune îngrijiri (…) şi că cei doi pacienţi au parte de cele mai bune îngrijiri. (…) Ceea ce contează este că acei oameni sunt transferaţi, dorinţa familiei a fost respectată”.

Întrebat ce a făcut concret pentru marii arşi, el a răspuns: „Am făcut un buget. Banii au fost alocaţi”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole