Florin Cîțu și Raluca Turcan au întors spatelor celor 5.000.000 de români care muncesc

Astăzi, de 1 mai, cam în întreaga lume este sărbătorită, sub diverse forme, Ziua Internațională a Muncii, dar la noi actualii guvernanți au uitat de românii care muncesc în țară și în afara țării.

Iohannis: „Suntem o națiune de oameni harnici, ambițioși și hotărâți să reușească

Ministrul liberal al Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, n-a catadicsit să transmită niciun mesaj celor circa 5.000.000 de români care muncesc în țară, dar nici celor care trudesc în străinătate.

De asemenea, nici premierul Florin Cîțu nu s-a obosit să posteze vreun mesaj pe site-ul Guvernului pentru românii care zi de zi muncesc atât în țară cât și în afara granițelor țării.

Singurul care n-a uita de cei care muncesc a fost președintele Klaus Iohannis care a transmis pe Facebook un mesaj de ziua celor care muncesc apreciind semnificaţia din spatele sărbătorii,  afirmân că românii sunt o naţiune de oameni harnici. 

Munca și sacrificiile femeilor și bărbaților din întreaga lume sunt celebrate astăzi, de 1 Mai. Este important să nu uităm cât de dificilă a fost, de-a lungul istoriei, obținerea unor drepturi care ni se par acum absolut firești: condiții de lucru decente, răsplată corectă pentru efortul depus și egalitate de gen. Astăzi avem o șansă uriașă de a construi împreună, în perioada post COVID-19, România pe care ne-o dorim. Suntem o națiune de oameni harnici, ambițioși și hotărâți să reușească – acesta este spiritul în care vom relansa economia în beneficiul nostru, al tuturor! #ZiuaInternaționalăaMuncii”, scrie Klaus Iohannis pe Facebook.

1 mai, sărbătoarea muncitorilor

Trebuie precizat că în anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea mișcărilor muncitorești în majoritatea țărilor lumii, diversele manifestări căpătând amploare pe măsură ce autoritățile au convenit cu sindicatele ca această zi să fie liberă.

În România această zi a fost sărbătorită pentru prima dată de către mișcarea socialistă în 1890. În perioada regimului comunist, de 1 mai autoritățile organizau manifestații uriașe pe marile bulevarde.

Coloane de oameni, în ținute festive, scandau lozinci și purtau pancarte uriașe. După 1990, importanța propagandistică a zilei a fost minimalizată, dar oamenii se bucură de acest eveniment, sărbătorindu-l în aer liber, la iarbă verde, la mare ori la munte. 1 mai a devenit, în aproape toată lumea, Ziua Internațională a Muncii. Există și excepții, de exemplu Australia, Elveția și Statele Unite, unde 1 mai nu este o sărbătoare oficială.

În majoritatea țărilor vest europene, ziua de 1 mai este zi liberă. De exemplu, în Germania, de 1 mai se poartă la butonieră o panglică roșie, în amintirea lui 1 mai 1890, când, în pofida interdicției manifestațiilor de către Sozialistengesetz, militanții Internaționalei au convenit să se întâlnească în parcuri purtând o astfel de panglică.

2 COMENTARII

  1. „Suntem o națiune de oameni harnici, ambițioși și hotărâți să reușească” „Boom” Redescoperim acel limbaj de lemn al politicianului ro’ … . Suntem o națiune pe cale de dispariție și asta datorita politici țigănești… care bineînțeles este clar împotriva poporului roman de al treizecilea an. Privește la cei paisprezece milioane de locuitori, oare ce vezi ? Te doare inima ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...