Florin Cîțu: Vom merge înainte cu ședința de guvern chiar dacă miniștrii USR Plus vor demisiona

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că va ţine şedinţa de Guvern de marţi chiar în eventualitatea în care miniştrii USR PLUS din Executiv vor demisiona.

Întrebat dacă va ţine şedinţa de Guvern, care are pe agendă rectificarea bugetară, dacă respectivii miniştri din coaliţie demisionează luni, Cîţu a răspuns: „Bineînţeles”.

Șeful Guvernului participă la un eveniment la Templul Coral din Capitală.

Potrivit site-ului Executivului, şedinţa de Guvern este programată marţi, la ora 14,00. 

Premierul a mai declarat că este deschis în continuare la dialog, actuala coaliţie fiind singura care poate guverna România în acest moment.

Întrebat care sunt soluţiile pentru rezolvarea crizei, după ce s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis: ”Soluţiile sunt aceleaşi pe care le-am prezentat din primul moment, dialogul. Sunt dispus în continuare să continuăm dialogul. Eu consider că doar o coaliţie de dreapta poate conduce România astăzi, această coaliţie cu care am pornit la drum, trebuie doar să ne aşezăm la masă şi să discutăm”.

Întrebat dacă mai este loc de dialog dacă USR PLUS pleacă din Guvern, premierul a afirmat: ”Întotdeauna este loc de dialog”. 

De asemenea, întrebat dacă poate funcţiona cu un guvern cu minoritate în Parlament, Florin Cîţu a declarat: ”Nu suntem acolo, vom vedea dacă suntem acolo. Eu cred că în continuare putem să avem o coaliţie de dreapta care să guverneze România”. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...