Flota rusă a capturat fără luptă nave ucrainene; cu ele vrea să păzească Mariupol și Berdiansk

Din aer și de pe pământ, vin mai repede veștile despre război. De pe mare, mai la reflux, așa… Acum, Tass, agenție rusă de presă, ne aduce la cunoștință că, și pe Marea Azov, operațiunea militară specială a forțelor ruse în Ucraina a avut succes.

Flota rusă a capturat mai multe nave, nu se precizează nici câte, nici dacă toată flota, ale ucrainenilor. Printre blindatele capturate, sunt și unele considerate vedete. Navele Forțelor Navale ucrainene au fost capturate din Baza Navală Est, după ce rușii au preluat controlul localității Berdiansk, unde se află baza.

De precizat, că nu s-au dat lupte între cele două părți. Soldații și ofițerii ucraineni au părăsit navele înainte de sosirea armatei ruse. Navele capturate de militarii ruși în portul Berdiansk au fost transferate ulterior la baza navală din Novorossiysk.

Iată ce spune Tass, citând surse oficiale ruse, cu privire la aceste nave: „Există mai multe vedete blindate, care au fost capturate de militarii ruși. În prezent, se decide soarta acestora. Una dintre opțiuni constă în faptul ca, după restabilirea capabilităților tehnice, acestea să fie întrebuințate pentru paza și apărarea apelor porturilor Mariupol și Berdiansk”.

Potrivit precizărilor acestora, deocamdată, nu a fost luată o decizie finală în ceea ce privește destinatarul acestor nave, adică unitățile navale aparținând Serviciului de Frontieră al FSB sau Flota rusă din Marea Neagră (FRMN).

Sursa citată a remarcat faptul că acum se stabilesc probleme legate de interoperabilitate, de realizarea comunicațiilor dintre navele capturate și alte structuri de forță ale Rusiei, precum și de aprovizionare a acestora cu muniți blindate ucrainene, care au fost capturate în timpul operației militare speciale, vor fi folosite pentru paza porturilor Mariupol și Berdiansk de la Marea Azov, după  restabilirea capabilităților tehnice.

Înaintea începerii operației militare speciale a Rusiei, Forțele Navale ale Ucraina dispuneau de aproximativ 25 de unități de luptă, inclusiv cinci vedete de patrulare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...