FMI arată că perspectivele economice globale sunt mai bune decât se estima acum trei luni

Fondul Monetar Internațional (FMI) a lăsat să se înțeleagă că va îmbunătăți prognozele economice globale luna viitoare, după ce purtătorul de cuvânt Gerry Rice a declarat că perspectivele nu sunt atât de sumbre pe cât se preconiza în urmă cu trei luni.

Citat de Reuters, Rice a arătat că datele statistice din China și din mai multe economii avansate sunt mai bune decât estimările. Totuși, Rice a avertizat că impactul pandemiei de coronavirus asupra unor sectoare economice va continua să fie simțit în următorul an.

“Indicatorii economici recenţi sugerează că perspectivele ar putea fi mai puţin sumbre decât în momentul în care am publicat World Economic Outlook din 24 iunie, iar unele părţi ale economiei mondiale încep să depăşească momentul critic”, a declarat Gerry Rice într-o conferinţă de presă. În plus, există semne că schimburile comerciale mondiale încep să îşi revină încet după izolarea extinsă introdusă pentru a limita răspândirea virusului, a spus Rice.

“Însă vreau să sublinieze că nu suntem încă în afara pericolului iar perspectivele rămân foarte dificile, în special pentru multe pieţe emergente şi ţări în curs de dezvoltare, altele decât China”, a spus purtătorul de cuvânt al FMI, subliniind faptul că multe din aceste ţări se confruntă în continuare cu o cerere internă slabă, diminuarea cererii la export, diminuarea remitenţelor şi a veniturilor din turism.

Fondul Monetar Internaţional a prognozat în luna iunie că Produsul Intern Brut global va înregistra o contracţie de 4,9% în acest an, revizuindu-şi în jos estimările din luna aprilie, când miza pe o contracţie de doar 3%. Instituţia urmează să publice noile sale estimări în data de 13 octombrie. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...