FMI şi Banca Mondială își schimbă planurile

Publicat: 01 feb. 2022, 10:30, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
FMI şi Banca Mondială își schimbă planurile
logo FMI

Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială au anunţat luni că au decis să amâne, pentru luna octombrie 2023, planurile care vizau organizarea reuniunilor anuale din 2022 la Marrakesch (Maroc), având în vedere incertitudinea care există în jurul pandemiei de COVID-19, potrivit Reuters.

În schimb, în acest an reuniunile FMI şi Băncii Mondiale vor fi organizate la Washington, au informat cele două instituţii financiare internaţionale într-un comunicat comun de presă, precizând că această decizie a fost luată în urma consultărilor cu Guvernul marocan, conform Agerpres. În mod tradiţional, FMI şi Banca Mondială organizează reuniunile lor anuale în luna octombrie la cartierul lor general Washington, timp de doi ani la rând, pentru ca în al treilea an evenimentul să se desfăşoare într-o locaţie diferită. Ultimele reuniuni anuale din străinătate ale FMI şi Băncii Mondiale, cu participare fizică, au avut loc la Bali, Indonezia, în luna octombrie 2018, conform Agerpres.

Formatul de desfăşurare a reuniunii din luna aprilie a acestui an, în discuţie

Iniţial, FMI şi Banca Mondială intenţionau ca reuniunile lor anuale din 2021 să aibă loc la Marrakesch (Maroc), însă în luna noiembrie 2020 aceste planuri au fost amânate din cauza pandemiei. Începând de la finele lui 2019, cele două instituţii financiare internaţionale au organizat reuniuni de primăvară şi toamnă în format virtual însă evenimentul care a avut loc în luna octombrie 2021 la Washington a inclus şi o serie de reuniuni cu participare fizică.

Formatul de desfăşurare a reuniunii din luna aprilie a acestui an este în continuare în discuţie, a precizat un purtător de cuvânt de la Banca Mondială. „Sperăm că vom putea avea reuniuni în format hibrid, dar care va fi formatul final depinde de condiţiile sanitare şi de călătorie”, a spus purtătorul de cuvânt. În trecut, reuniunile anuale ale FMI şi Băncii Mondiale atrăgeau aproximativ 10.000 de participanţi, inclusiv miniştri de Finanţe, guvernatori ai băncilor centrale, directori de companii private, reprezentanţi ai mediului academic şi societăţii civile, precum şi jurnalişti.