Foarte JENANT: Cineva “apropiat” o urmărește pe Merkel

Publicat: 11 iul. 2020, 20:44, de Roxana Roseti, în ACTUALITATE , ? cititori
Foarte JENANT: Cineva “apropiat” o urmărește pe Merkel

Poliția germană a deschis deja o anchetă cu privire la un presupus spion care lucrează pentru serviciul de presă al cancelarului german. Ancheta e de proporții.

Deoarece vorbim despre faptul că Angela Merkel e urmărită de un spion infiltrat în staff-ul ei. Prin urmare, ar fi fost spionată chiar din interiorul echipei sale de comunicare! Potrivit informațiilor de la polițiști, este vorba despre un bărbat care „a lucrat ani întregi pentru un serviciu de informaţii egiptean”. Cotidianului german Bild subliniază că individul este funcţionar public „de grad intermediar”, fiind ierarhic la un nivel mai înalt decât începătorii, dar nu are funcţie de răspundere în domeniu. El a lucrat în special pentru serviciul de vizite al centrului de presă federal german, Bundespresseamt, un serviciu responsabil în special de comunicarea cu privire la activităţile cancelariei. Potrivit AFP, acest caz este foarte jenant pentru Merkel.

Responsabil cu primirea vizitatorilor

Presupusul spion era în special responsabil cu primirea vizitatorilor. Potrivit Bild, el ar fi putut, în special, să monitorizeze pe această cale jurnalişti egipteni. Conform raportului Serviciului de informaţii interne german, atât serviciul egiptean de spionaj extern (GIS), cât şi serviciul său de informaţii interne (NSS) sunt active în Germania.

Guvernul german consideră că serviciile secrete egiptene încearcă să strângă informații despre egiptenii care trăiesc în Germania, care ar putea fi membri ai Frăției Musulmane, dar și membri ai comunității creștine copte. Copții reprezintă cea mai mare minoritate religioasă din Egipt, precum și cea mai mare și una din cele mai vechi comunități creștine din Orientul Mijlociu.

Ce se arată în raport

„Nu comentăm investigațiile în desfășurare sau probleme de personal”, a declarat Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel și șeful Biroului Federal de Presă, potrivit DW. Procurorul federal a confirmat că bărbatul a fost acuzat pentru suspiciunea de spionaj și că ancheta este încă în curs. „Există indicii că serviciile egiptene încearcă să recruteze egiptenii care trăiesc în Germania pentru a obține informații prin vizitele lor în misiunile diplomatice egiptene din Germania și călătoriile lor în Egipt”, se arată în raport.