Foc în biserică. La un prim bilanț, el s-a lăsat cu 41 de morți și tot atâția răniți. Cei mai mulți sunt copii

Moartea poate să vină și în  biserică, unde te duci, ca un credincios practicant ce ești, să te rogi. Un astfel de fapt, ba, chiar lăsat cu cel puțin 41 de morți și tot cam cu atâția răniți, s-a petrecut într-o biserică din Giza, Egipt.

Și asta pentru că biserica a luat foc și a ars ca o torță. De precizat că bilanțul este provizoriu, de început, urmând, în orele care vin, mai mult ca sigur, să crească. Chiar semnificativ.

Potrivit primelor informații din presa locală din Giza, incendiul a izbucnit în clădirea bisericii Abu Sifin, situată în cartierul popular Imbaba din guvernorația Giza, în capitala egipteană Cairo. Din păcate, flăcările au blocat intrarea și lumea prezentă la biserică nu a mai putut să iasă. Potrivit Reuters, răniții și morții din acest incendiu sunt, în special, copii.

Ministerul de Interne egiptean, care a declanșat de urgență impusa anchetă, afirmă că incendiul de la biserica Abu Sefein ar fi izbucnit din cauza unei defecțiuni electrice la sistemele de aer condiționat.

Martorii spun că focul a pornit de la etajul al doilea al bisericii, unde s-a auzit și o bubuitură, și s-a întins cu repeziciune peste tot. Cei aflați la parter au putut să fugă mai repede, cei de la etajele superioare, din păcate, au fost mai afectați.

„Ofer condoleanțe sincere familiilor victimelor nevinovate care au plecat pentru a fi alături de Domnul lor într-unul dintre lăcașurile sale de cult”, a scris președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi într-un tweet, impresionat de tragedia din biserică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...