Focar de coronavirus la un centru de tratare a cancerului din Timisoara / Două secţii au fost închise

Două secţii ale unui centru de tratare a cancerului din Timisoara au fost închise, iar într-o a treia a fost redusă activitatea. Mai multe persoane de la acest centru au fost depistate cu Covid-19.

Un număr de 13 persoane de la centrul de tratare a cancerului OncoHelp din Timişoara au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus.

Ultimele trei cayuri au fost confirmate vineri, iar conducerea unităţii sanitare a decis închiderea unor secţii şi restrângerea activităţii în ambulatoriul de specialitate pentru realizarea dezinfecţiei.

Potrivit unui comunicat de presă al OncoHelp, 280 de angajaţi ai centrului de tratare al cancerului au fost testaţi în ultimele zece zile.

”În efortul de a stinge focarul de COVID-19 existent în cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timişoara, conform Metodologiei de Supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus în ultimele 10 zile a fost dispusă testarea şi retestarea extinsă a întregului personalului din cadrul centrului (un total cumulat de 280 de testări). În urma acetei testări extinse au fost identificaţi încă 3 angajaţi infectaţi: 1 tehnician de radiologie, 1 infirmieră şi 1 îngrijitor de curăţenie”, se arată în comunicat.

Astfel, conducerea OncoHelp a luat o serie de măsuri:  s-a hotârât închiderea temporară – până miercuri, 05 august 2020 a secţiilor de Oncologie Medicală şi de Hematologie, realizându-se reprogramarea pacienţilor pentru tratamentele oncologice pentru perioada imediat următoare redeschiderii celor două secţii; reducerea activităţii în ambulatoriul de specialitate, acesta funcţionând doar pentru strictul necesar; realizarea dezinfecţiei terminale a celor două secţii, atât pentru spitalizare continuă, cât şi pentru spitalizare de zi; monitorizarea continuă a stării de sănătate a personalului medical şi auxiliar al întregului Centru de Oncologie OncoHelp Timişoara; reinstruirea întregului personal referitor la măsurile de prevenţie a infecţiei cu SARS-COV-2 – atât în mediul spitalicesc, cât şi în viaţa de zi cu zi în comunitate.

”În această perioadă Laboratorul de Radioterapie şi Secţia de Îngrijiri Paliative din cadrul Centrului de Oncologie OncoHelp Timişoara îşi vor continua activitatea, focarul existent fiind complet izolat de aceste secţii. Cu toate acestea, şi aici se vor respecta strict măsurile de prevenţie necesare”, se mai arată în comunicat.

În cursul acestei săptămâni a izbucnit un focar de coronavirus la Centrul de îngrijire a  cancerului OncoHelp unde, în urma testării, 9 cadre medicale şi un pacient au fost diagnosticaţi cu COVID 19.

La nivelul judeţului Timiş sunt active 10 focare de COVID 19. La unitatea de procesare a cărnii, Smietfield – 215 cazuri, Spitalul privat Premiere – 6 cazuri, Spitalul de Psihiatrie Gătaia – 12 cazuri, fabrica Zoppas din Sânnicolau Mare – 3 cazuri, comuna Gottlob – 11 cazuri, OncoHelp – 13 cazuri, Honeywell – 5 cazuri, Maternitatea Odobescu din Timişoara – 4 cazuri şi un centru pentru îngrijirea minorilor din Timişoara – 3 cazuri. De asemenea, în oraşul Făget care se află în carantină sunt 55 de cazuri confirmate.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole