Focar de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” din Botoșani

Un focar de COVID-19 a fost confirmat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” Botoşani, după ce şase cadre medicale şi trei pacienţi internaţi au fost confirmaţi pozitiv, a declarat marţi, pentru Agerpres, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Potrivit sursei citate, cinci asistenţi şi un infirmier de pe Secţia Medicală II a SJU au contactat virusul. De asemenea, trei pacienţi internaţi pe aceeaşi secţie au fost depistaţi pozitiv.

„Secţia este o secţie non-COVID. S-au luat toate măsurile după ce aceste persoane au devenit pozitive. În momentul actual, cei care au fost testaţi sunt negativi. Nu există nicio dovadă că aceşti pacienţi au luat boala în cadrul secţiei”, a afirmat Adăscăliţei.

Oficialul DSP a mai susţinut că ancheta epidemiologică realizată în spital arată că toate cadrele medicale care s-au îmbolnăvit au purtat mască şi au respectat măsurile sanitare impuse în astfel de situaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...