Focuri de armă în Daghestan (VIDEO)

Proteste ample au izbucnit în Rusia duminică, în Orientul îndepărtat, împotriva mobilizării anunțată de Vladimit Putin. Imaginile publicate pe rețelele sociale arată grupuri mari de localnici care protestează în Daghestan față de mobilizarea la războiul din Ucraina.

Daghestanul, o regiune muntoasă, predominant musulmană, de la Marea Caspică, a avut unul dintre cele mai mari bilanțuri ale morților în invazia Rusiei în Ucraina.

Sute de manifestanți s-au adunat într-o piață centrală din orașul Iakutsk, din estul extrem al Rusiei, pentru a protesta împotriva ordinului președintelui Putin de mobilizare parțială a 300.000 de rezerviști pentru războiul din Ucraina.

 

Continuă protestele masive în Rusia după ce Vladimir Putin a decretat mobilizarea parțială. Autorităţile ruse au arestat sâmbătă peste 700 de persoane la manifestaţii împoriva mobilizării. Acestea se adaugă unui număr de 1.500 de ruși arestați deja în urma protestelor.

Potrivit OVD-Info, o organizaţie specializată în numărarea arestărilor, cel puţin ”707 persoane au fost reţinute în 32 de oraşe” din întreaga Rusie, dintre care mai bine de jumătate la Moscova.

În capitala rusă, un dispozitiv poliţienesc important a fost desfăşurat în cartierul central Cistiie Prudî, au constatat jurnalişti AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...