Succesul unor români în SUA! Fondată în România, UiPath a strâns 1,34 miliarde dolari în IPO-ul de pe bursa din New York

UiPath, companie fondată în România, a strâns peste 1,3 miliarde de dolari de la investitori în pregătirea listării de miercuri de la Bursa din New York la o evaluare de aproape 30 de miliarde de dolari.

UiPath a anunţat că că a vândut acţiuni din oferta sa publică iniţială (IPO) peste intervalul ţintă, adunând astfel de la investitori 1,34 miliarde de dolari. Compania a vândut 23,89 milioane de acţiuni la un preţ de 56 de dolari pe acţiune, evaluând firma la 29 de miliarde de dolari, scrie Reuters. Compania a ajuns, astfel, un simbol pentru toate afacerile fondate de antreprenori români.

UiPath, care numără printre investitori Accel, Dragoneer şi Coatue Management, foloseşte inteligenţa artificială şi instrumente digitale pentru a sprijini automatizarea sarcinilor de rutină în domenii precum contabilitatea şi resursele umane pentru corporaţii şi a agenţii guvernamentale .

Acţiunile companiei sunt programate să înceapă să fie tranzacționate azi pe bursa din New York sub simbolul „PATH”. Morgan Stanley şi J.P.Morgan sunt principalii aranjori ai listării.

Daniel Dines, cofondatorul și directorul general al companiei, a obținut aproape 77,5 milioane de dolari din vânzarea unui pachet minoritar de acțiuni în cadrul ofertei publice inițiale de la New York.

Dimineață s-a anunțat că antreprenorii au atras circa 1,34 miliarde de dolari prin oferta publică, dintre care 527,3 milioane de dolari încasări proprii și 810,56 milioane de dolari încasări în numele mai multor acționari existenți, printre care Daniel Dines și fonduri de investiții controlate de Accel și Alphabet. Este una dintre cele mai mari oferte publice inițiale derulată de o companie software pe bursa din SUA. Valoarea încasărilor ar putea fi de peste 1,5 miliarde de dolari dacă se exercită opțiunea de supraalocare a unui pachet suplimentar de 3,583 milioane de acțiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...