Fondul Proprietatea a vândut grecilor de la PPC acțiunile minoritare de la Enel

Fondul Proprietatea a vândut deținerile minoritare la E-Distribuție Muntenia, Enel Energie Muntenia, E-Distribuție Dobrogea, E-Distribuție Banat si ENEL Energie, potrivit unui anunț publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Franklin Templeton International Services S.À R.L., în calitatea sa de administrator de fonduri de investiții alternative și administrator unic („AFIA/ Administratorul de Fond”)
al Fondului Proprietatea S.A. („Fondul”), a informat acționarii că Fondul, în calitate de vânzător, și societatea elenă Public Power Corporation S.A. (“PPC”), în calitate de cumpărător, au încheiat la data de 19 aprilie 2023, un contract de vânzare pentru vânzarea integrală a deținerilor Fondului în capitalul social al E-Distribuție Muntenia S.A., Enel Energie Muntenia S.A., E-Distribuție Dobrogea S.A., E-Distribuție Banat S.A. si ENEL Energie S.A. („Contractul de Vânzare”), în schimbul unui preț de 650.000.000 lei.

Contractul de Vânzare a fost încheiat ca urmare a încheierii de către Enel S.p.A. și PPC a unui contract de vânzare a tuturor participațiilor deținute de Grupul Enel în România (https://www.enel.com/media/explore/search-pressreleases/press/2023/03/enel-signs-agreement-to-sell-its-romanian-operations-to-ppc).

Devenirea efectivă a vânzării este condiționată, printre altele, de finalizarea tranzacției
dintre Enel și PPC.

Grupul italian Enel S.p.A. a semnat în aceaastă noapte cu firma greacă Public Power Corporation S.A. (PPC) un acord pentru vânzarea tuturor participaţiilor deţinute de către italieni în țara noastră.

Acordul prevede plata de către PPC a unei sume totale de aproximativ 1,26 miliarde de euro, ceea ce evaluează societăţile vândute la circa 1,9 miliarde de euro. Suma totală poate fi ajustată conform unor clauze uzuale în astfel de tranzacţii, precum şi printr-un mecanism pentru potenţiale plăţi ulterioare, în funcţie de valoarea viitoare a activităţii de retail. Finalizarea tranzacţiei este aşteptată în trimestrul al treilea al acestui an.

2 COMENTARII

  1. P.S. Un exemplu din Bucuresti .In zona h Novotel,construit pe locul in care, pana in 24.08.1944 era Teatrul National,distrus de bombardamente in acea zi,era o parcela de aprox 1000 m2.Parcela respectiva era o parcare pentru locuitorii din zona,pana dupa 89.Dupa ce s-a construit h Novotel,percela respectiva,a intrat in patrimoniul Romtelecomului(nu cunosc in ce fel).Cand Romtelecomul a fost cumparat ,de OTE Grecia (grecii ,nu au avut ,,noroc ca altii,la bucate,,),parcela le-a fost data cadou.Cand OTE,(companie de stat )a fost cumparat de nemti (probabil ca plata unei datorii a statului elen),parcela le-a revenit lor.Nemtii,pragmatici,au lichidat activele imobiliare neproductive ,dar valoroase,( parcela cu pricina, ,,zic gurile rele,,cu 3 milioane de euro,)unei companii ,,se pare din Suedia,care repede a construit un bloc de birouri .,cu chirii pe masura.Si uite asa,o ,,bucatica,,din centrul Bucurestiului ,s-a metamorfozat intr-un bloc de birouri,,din intamplare..!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...