Formula 1 schimbă sistemul de calificare

Publicat: 29 apr. 2021, 10:00, de Eliza Popa, în SPORT , ? cititori
Formula 1 schimbă sistemul de calificare
Valtteri Bottas - Formula 1

Echipele de Formula 1 şi liderii lor susţin în unanimitate planul pentru introducerea unor teste de calificare de tip sprint în acest an, primul eveniment fiind stabilit pentru Marele Premiu al Marii Britanii, potrivit motorsport.com.

În urma votului de luni, din Comisia F1, propunerea a întrunit sprijinul unanim al părţilor. Deşi planul are încă nevoie de aprobarea Consiliului Mondial al Sportului cu Motor al FIA, înainte de a fi inclus în regulament, aceasta ar trebui să fie o formalitate, potrivit news.ro.

Deocamdată F1 nu a confirmat unde vor fi cursele de sprint, precizând doar că vor fi două în Europa şi alta la un alt grand prix din afara Bătrânului Continent.

Motorsport mai notează că marile premii europene care vor testa aceste format vor fi cele de la Silverstone şi Monza, iar în afara Europei, posibil în Brazilia. Formatul constă într-o cursă de calificare, în zilele de sâmbătă, de 100 km sprint. Rezultatul acestei curse va decide grila pentru evenimentul principal de duminică şi totodată va oferi un număr mic de puncte (3-2-1) pentru primii trei clasaţi.