Formula 1 se pregătește de un scandal în genul Australian Open: toți piloții trebuie să fie vaccinați împotriva Covid

Piloţii de Formula 1 şi membrii staff-urilor tehnice trebuie să facă dovada vaccinării anticovid pentru a putea participa la noua ediţie a Campionatului Mondial, care va începe pe 20 martie, în Bahrain.

Federaţia internaţională de automobilism (FIA), care impune această cerinţă inclusiv jurnaliştilor şi întregului personal care se vor afla pe circuit, scrie L’Equipe, citată de Agerpres.

Potrivit BBC, această decizie nu va avea niciun impact asupra grilei de start din 2022, deoarece toţi piloţii ar fi primit cel puţin două doze de vaccin. Dar vaccinarea obligatorie pune în pericol cariera lui Alan van der Merwe, pilotul maşinii medicale care a participat la salvarea lui Romain Grosjean în Bahrain, în 2020. Sud-africanul nu este vaccinat şi a fost nevoit să rateze mai multe curse anul trecut.

„Formula 1 va cere ca întreg personalul său să fie vaccinat şi nu va accepta scutiri”, a spus un purtător de cuvânt al F1, citat de BBC. Sezonul 2022 are în program 23 de curse, ceea ce ar fi un record pentru această disciplină dacă toate ar putea avea loc. Anul trecut, olandezul Max Verstappen (Red Bull) a spart monopolul Mercedes, câştigând titlul mondial la piloţi, după o depăşire antologică a britanicului Lewis Hamilton în ultimul tur al Marelui Premiu de la Abu Dhabi, care a încheiat sezonul 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Cine este diva care-l strunește pe Sebastian Burduja la Ministerul Energiei

De când a ajuns ministru al Digitalizării și acum al Energiei, deputatul PNL Sebastian Burduja este nedespărțit, atât în țară, cât și în străinătate,...