Forța artei: Un pacient canadian a vrut să vadă “Dune. Part Two”

Publicat: 09 mart. 2024, 07:47, de Vasile Bahrim, în Cultură , ? cititori
Forța artei: Un pacient canadian a vrut să vadă “Dune. Part Two”

La începutul lui ianuarie 2024, Josée Gagnon, directoarea unui hospice din Quebec, a scris pe Facebook că vrea să îl contacteze pe regizorul Denis Villeneuve pentru a „face un mic truc” pentru „cineva aflat la final de drum”.

Josée Gagnon nu a spus de ce vrea să îl contacteze pe Villeneuve și nu a făcut nicio referire la persoana care avea nevoie de regizorul canadian.

Dar o lună și jumătate mai târziu, în ziua în care filmul „Dune. Partea a doua” a fost lansat, Gagnon a revenit cu detaliile.

Ultima parte

Potrivit acesteia, un pacient de la azil i-a spus că ar dori să urmărească ultima parte a filmului „Dune”, înainte de a muri. Gagnon nu i-a menționat niciodată numele, spunând doar că era „un bărbat de vârsta ei”. Washington Post a descoperit că pacientul avea peste 50 de ani.

Iubea filmele

Potrivit lui Gagnon, acesta ar fi avut o viață dificilă iar atunci când l-a întrebat despre hobby-uri, s-a dovedit că iubește filmele.

Gagnon a reușit să-l contacteze destul de repede pe Denis Villeneuve. La început ea a vrut să-i trimită pur și simplu un videoclip în care un fan îi mulțumește pentru filmele sale.

“El este cel pentru care sunt făcute filmele noastre”

Villeneuve și soția acestuia, care este și producătorul filmului, au fost „extrem de emoționați”.

„Mi-au spus: El este cel pentru care sunt făcute filmele noastre”, povestește Gagnon conversația avută cu soții Villeneuve.

Așa că cei trei au început să caute modalități de a-l aduce pe pacient la Montreal pentru a viziona filmul, însă acesta era prea slăbit să călătorească și nu mai avea mult timp…

Un laptop

Pe 16 ianuarie, asistentul lui Villeneuve a zburat în provincia Quebec și a adus cu el laptopul regizorului cu o copie a filmului.

Asistentul a adus laptopul la căminul situat la aproximativ 200 de kilometri de Quebec.

Într-o cameră cu draperiile trase

Spectatorii au semnat documente de nedivulgare și și-au pus telefoanele deoparte pentru a evita scurgerile de informații sau imagini, iar vizionarea a avut loc într-o cameră cu draperiile trase.

Pacientul nu a putut viziona integral filmul de aproape trei ore, din cauza durerii.

S-a oprit la jumătatea drumului. A luat cu el secretul

Acesta s-a stins câteva zile mai târziu, cum a scris Gagnon, „luând cu el secretul filmului.”

Cel mai de succes film al anului

„Dune. Partea a doua” a fost lansat în întreaga lume.

În SUA și Canada, această capodoperă cinematografică este considerată cel mai de succes film al anului.