Forţele ruse ar fi capturat oraşul Melitopol, din sud-estul Ucrainei

Forţele ruse ar fi capturat, sâmbătă, oraşul Melitopol, din sud-estul Ucrainei, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, în timp ce Moscova a lansat lovituri coordonate cu rachete de croazieră şi artilerie asupra mai multor oraşe, inclusiv spre capitala Kiev, anunţă Reuters.

Oficiali ucraineni nu au comentat încă soarta Melitopolului, un oraş de aproximativ 150.000 de locuitori. 

Dacă se confirmă anunţul Interfax, care citează Ministerul rus al Apărării, acesta ar fi primul centru important pe care ruşii l-au capturat de la începutul invaziei lor, joi.

Anterior, oficialii ucraineni au declarat că forţele ruse au lansat rachete de croazieră din Marea Neagră către Mariupol, tot în sud-est, precum şi către Sumî în nord-est şi Poltava în Est.

Autorităţile de la Kiev au spus că o rachetă a lovit o clădire rezidenţială, iar un martor Reuters a spus că un altul a lovit o zonă din apropierea aeroportului. Nu sunt informaţii despre victime. 

În centrul Kievului, clădiri guvernamentale au fost atacate în zori, potrivit unui alt martor, scrie Reuters. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...