Fost lider PNL, denunțător în cazul directorului ADS arestat

După ce judecătorii Tribunalului București au admis, ieri, propunerea procurorilor DNA de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a directorului Direcției Control Reprezentanțe Teritoriale și Comunicare din cadrul Agenției Domeniile Statului (ADS), Nuță Marius Ionel, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență și luare de mită, surse apropiate dosarului ne-au dezvăluit că denunțătorul în acest caz ar fi fostul lider PNL, Marin Anton.

De altfel, familia acestuia a avut un contract de concesionare cu ADS-ul care a expirat în acest an, exact pentru terenul fostei unități militară din satul Pietrele, (comuna Băneasa), scos la licitație de ADS.

În ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care arată că între 24 ianuarie – 20 martie 2023, Nuță Marius Ionel, ar fi pretins pentru el și alte persoane, de la un afacerist- martor în cauză, suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta din urmă să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafață de 650 ha de teren agricol, situat în județul Giurgiu.

În contul aceleiași sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va ajuta să concesioneze respectiva suprafață de teren pentru 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani.

Drept urmare, omul de afaceri i-ar fi remis oficialului ADS o primă tranșă
de 90.000 lei din suma pretinsă.

Ulterior însă, cu toate „eforturile” depuse de oficialul ADS, licitația privind arendarea terenului respectiv a fost câștigată de o altă persoană.

Ca atare, omul de afaceri păgubit a dat fuga la DNA și a povestit toată tărășenia. Surse din cadrul anchetei susțin că ar exista probe care arată că în aceast dosar nu ar fi implicat doar Nuță Marius Ionel, ci și alți oficiali ADS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...