Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, aduce lămuriri despre candidatura sa la președinția României

Publicat: 02 mart. 2024, 17:00, de Viorela Pitulice, în ACTUALITATE , ? cititori
Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, aduce lămuriri despre candidatura sa la președinția României

Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, aduce lămuriri cu privire la o posibilă candidatură a sa la președinția României, despre care s-a tot vehiculat în ultima vreme.

„Nu voi candida. Am văzut în ultima perioadă de timp că, în ciuda răspunsurilor mele, sunt persoane care încă analizează așa-zisa mea candidatură. Probabil că sunt genul de oameni care iau decizii și apoi se răzgândesc. Nu este cazul meu.

Nu m-am răzgândit și cred că discuția referitoare la alegeri trebuie să fie despre candidați reali, pentru că dacă facem alegerile despre fantome, nu cred că este sănătos pentru democrație”, a declarat Kovesi pentru spotmedia.ro, răspunzând la o întrebare legată de candidatura sa la prezidențialele din acest an.

În același timp, Kovesi spune că va merge la vot, dar „nu va candida”.

„Oamenii vor un candidat real, nu fantome. Iar dacă în continuare se măsoară fantomele, nu este ceva serios. Singurul lucru pe care pot să-l spun despre alegeri este că, da, voi vota, dar nu voi candida”, a mai spus Kovesi, procurorul șef EPPO, în prezent.

Cariera lui Kovesi

Laura Codruța Kövesi, născută Lascu, (n. 15 mai1973, Sfântu Gheorghe, Covasna, România) este un procuror român care ocupă funcția de procuror-șef la Parchetul European din 2019.

Anterior, a ocupat funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din 2013 până în 9 iulie 2018. Înainte de această funcție, Kövesi a fost procuror la Sibiu și procuror general al României.

La data numirii, în 2006, Kövesi a fost prima femeie și cel mai tânăr procuror general din istoria României. Ea este, de asemenea, după decembrie 1989, singurul procuror general care și-a dus mandatul până la capăt.