Fosta soție a unui politician incompatibil curăță Curtea de Conturi! Pe bani mulți

Publicat: 15 apr. 2024, 09:31, de Cristian Matache, în ECONOMIE , ? cititori
Fosta soție a unui politician incompatibil curăță Curtea de Conturi! Pe bani mulți

Compania Perla Eco Clin a obținut din 2022 și până azi 18 contracte de la Curtea de Conturi, valoarea totală a acestora ajungând la aproape 10 milioane de lei.

Curtea de Conturi a României a acordat recent un contract de 1,4 milioane de lei pentru servicii de curățenie companiei Perla Eco Clin din Tulcea, controlată 100% de către Carmen Păducel, fostă Carmen Amalia Pericleanu Grigore. Este ultimul din cele 18 contracte date de instituția statului firmei tulcene din 2022 și până azi, valoarea totală a acestora ridicându-se la 9,7 milioane de lei.

O serie de întrebări și controverse încep să apară în jurul contractelor de curățenie ale unor instituții publice, în speță Curtea de Conturi, pentru că Perla Eco Clin pare să aibe legături strânse cu un personaj controversat din lumea politică și afacerilor.

Carmen Păducel este fosta soție a lui Ciprian Pericleanu Grigore. Recent, Perla Eco Clin administrată de aceasta a câștigat un contract pentru servicii de curățenie pentru Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Interesant este că una dintre firmele câștigătoare este CIP Avantaj SRL, controlată de Ciprian Pericleanu-Grigore, care a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate (ANI) în trecut.

Afacerile suspecte ale lui Ciprian Pericleanu-Grigore au fost aduse în atenție de mai multe ori. În timp ce a fost consilier local la Primăria Tulcea, acesta a fost găsit incompatibil de către ANI, după ce firma părinților săi a încheiat mai multe contracte cu Consiliul Local Tulcea. Cu toate acestea, acesta a continuat să prospere în lumea afacerilor, având contracte în valoare de peste 30 de milioane de lei cu instituții publice.

Recent, firma sa, CIP Avantaj SRL, a câștigat un contract important pentru servicii de curățenie la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), în valoare de 400 de mii de lei fără TVA. Această afacere ridică semne de întrebare în ceea ce privește transparența și legalitatea atribuirii contractelor publice.

Pare evident că afacerile lui Ciprian Pericleanu-Grigore sunt strâns legate de lumea politică, iar câștigarea unor contracte importante ridică întrebări privind conflictul de interese și etica în mediul afacerilor. Prin extensie, același lucru l-am putea spune și despre Perla Eco Clin, companie care a făcut bani frumoși pe seama Curții de Conturi, dar și pe seama altor instituții publice, precum Ministerul Finanțelor, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2, ”Porturile Maritime”, Administrația Comercială Sector 6 etc.