Foşti premieri israelieni, confruntare în instanţă: Proces neobişnuit de calomnie

Publicat: 11 ian. 2022, 21:00, de Puterea.ro, în Internațional , ? cititori
Foşti premieri israelieni, confruntare în instanţă: Proces neobişnuit de calomnie

Doi foşti premieri israelieni s-au confruntat într-o instanţă din Tel Aviv, într-un proces neobişnuit de calomnie. În acest proces sunt implicați Benjamin Netanyahu și Ehud Olmert, ambii foști premieri ai Israelului.

Benjamin Netanyahu (premier al Israelului din 1996 până în 1999 și din 2009 până în 2021), fiul său şi soţia sa l-au dat în judecată pe Ehud Olmert pentru daune de peste un sfert de milion de dolari, după ce Ehud Olmert (prim ministru al Israelului din 16 aprilie 2006 și până la 31 martie 2009) ,a declarat că Benjamin Netanyahu, fiul său şi soţia sa sunt bolnavi mintal şi a refuzat să îşi ceară scuze.

Ehud Olmert a depus mărturie şi a subliniat că a făcut comentariile în cadrul a două interviuri televizate, după ce a monitorizat comportamentul familiei Netanyahu, după ce i-a ascultat în declaraţii de presă şi după ce a consultat experţi. Avocatul lui Benjamin Netanyahu a declarat că este răuvoitor şi infam comportamentul lui Ehud Olmert, sugerând că în alte state ale lumii asemenea insulte ar fi dus la arestarea lui.

La afirmaţia avocatului, judecătorul a replicat: „Mulţumesc lui Dumnezeu că nu suntem într-o asemenea ţară”. Judecătorul de caz a mustrat ambele părţi că au transformat o problemă dureroasă precum boala mintală într-un circ, potrivit BBC.