Fostul combinat de pâine de la Iași este deja istorie. Ce destinație va avea clădirea

Pe locul fostului mare combinat de panificație de la Iași, administrat până în urmă cu câțiva ani de cel mai mare producător de pâine din România, compania Vel Pitar, controlată de mexicanii de la Bimbo, acum se va construi o fabrică de ambalaje biodegradabile din hârtie.

Producătorul de ambalaje Exonia din Iași a preluat activele imobiliare ale fostului combinat de la VP Terenuri, parte a fondului american de investiții Broadhurst NCH Capital, cel care administra până nu demult producătorul din industria de morărit și panificație. Activele se aflau în imediata apropiere a fabricii Exonia, care are planuri mari de extindere.

Platforma industrială dispune de o suprafață de aproape 30.000 mp și include hale industriale de mari dimensiuni, unde urmează să fie montate noile utilaje pentru fabrica de ambalaje biodegradabile din hârtie, care ar urma să fie cea mai mare din Europa de Est pe acest segment de piață.

“Imobilele achiziționate prin intermediul uneia dintre companiile grupului Exonia, nu au fost utilizate în ultimii 5 ani pentru producția de panificație, ci exclusiv ca spații de depozitare excedentare, motiv pentru care fostul proprietar VP Terenuri a și considerat oportun să le valorifice”, a anunțat pe Facebook, Tiberiu Stoian, proprietarul Exonia.

Acesta mai precizează că preluarea acestor imobile nu afectează activitatea Vel Pitar, companie care, încă de la începutul anului face parte din grupul internațional Bimbo, liderul pieței de panificație la nivel european.  

Exonia este un business românesc fondat în urmă cu aproape două decenii de Tiberiu Stoian și soția sa.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole