Fostul deputat PSD Cristian Rizea, eliberat din închisoarea din Republica Moldova

Cristian Rizea, fost deputat PSD, a fost eliberat ieri din pușcărie de autoritățile din Republica Moldova. El l-a acuzat pe Igor Dodon că ar pune la cale răpirea sa şi aducerea în România, unde are de ispășit o pedeapsă cu executare de 4 ani și 8 luni.

„Cei care stau în spatele arestării mele sunt Igor Dodon și Plahotniuc. Avocații mei sunt prezenți aici, au venit și alte televiziuni din Republica Moldova pentru că sunt interesați de abuzurile care se întâmplă în cazul meu. Eu sper că totul să fie bine, în sensul că sper că justiția până la urmă să fie resetată aici în Republica Moldova, să nu mai existe acest sistem mafiot condus de Dodon și Plahotniuc. E un moment istoric. Pe 11 iulie sper că majoritatea cetățenilor din Republica Moldova să fie alături de Maia Sandu și să voteze un parcurs european. A fost o perioada grea dar sunt bărbat și merg mai departe, nu mă plâng”, a declarat Rizea după eliberare.

„Zilele trecute, anumiți prieteni din serviciile secrete de la București au reușit să mă informeze că Vlad Pahotniuc și Igor Dodon, nemulțumiți că nu au reușit extrădarea mea, sunt foarte nemulțumiți, au hotărât răpirea mea, pe modelul a ceea ce s-a întâmplat cu un judecător din Ucraina aici în Chișinău. La ora această președintele Republicii Moldova cunoaște acest lucru că se pune la care răpirea mea și ducerea mea în România”, a mai spus Rizea.

Cristian Rizea se afla după gratii în țara vecină de la sfârșitul anului trecut. Autoritățile de la Chișinău l-au eliberat pentru că a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova în vederea extrădării.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, care s-a ascuns timp de aproape trei ani la Chişinău şi căruia i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova, a fost reţinut în 3 noiembrie.

Poliţia din Republica Moldova preciza atunci că a fost reţinut „cetăţeanul României Mihai (anterior Rizea) Cristian Luigi”, fiind declanșată procedura de extrădare. Cristian Rizea susţinea că nu va fi extrădat pentru că deja a cerut azil politic. Cererea de azil politic i-a fost respinsă. De asemenea, cetăţenia i-a fost retrasă în 2 noiembrie.

5 COMENTARII

  1. Cu trimitere la dracu sa fie pentru acești oameni de afaceri Ro, oameni de afaceri care v-au vândut sufletele pe nimic, v-au furat Tara, v-au distrus viețile și v-au lăsat copii flamanzi peste noapte și înfometați pentru multi ani de aci încolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...