Fostul deputat PSD Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al CJ Prahova Mircea Cosma, achitați de judecători

Fostul deputat PSD Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, a fost achitat de Tribunalul Prahova, în dosarul privind fapte comise în legătură cu sponsorizarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din 2012.

Şi ceilalţi doi inculpaţi din dosar, omul de afaceri Petrică-Lucian Uşurelu şi Răzvan Alexe, au fost achitaţi, instanţa stabilind că faptele lor nu sunt prevăzute de legea penală. Decizia poate fi atacată cu recurs, conform news.ro.

Vlad Alexandru Cosma a fost achitat pentru infracţiunile de instigare la evaziune fiscală și instigare la spălare a banilor în formă continuată.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. 

Fostul deputat PSD Vlad Cosma, fiul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma, a fost trimis în judecată, în iunie 2017, alături de omul de afaceri Petrică-Lucian Uşurelu şi de Răzvan Alexe, denunţător în mai multe dosare penale instrumentate de DNA Ploieşti, pentru fapte comise în legătură cu sponsorizarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012

Atunci, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti au dispus trimiterea în judecată a lui Vlad Cosma, a oamenilor de afaceri Petrică-Lucian Uşurelu şi Răzvan Alexe, într-un dosar privind sponsorizarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

“La începutul anului 2012, în perioada premergătoare alegerilor locale ce urmau să aibă loc în vara anului 2012, inculpatul Cosma Vlad Alexandru, la acea dată preşedinte al Organizaţie de Tineret a PSD Prahova, l-a determinat pe inculpatul Uşurelu Petrică-Lucian, administrator al SC Allinso Business Park SRL, în scopul disimulării sponsorizării ilegale a campaniei electorale, să înregistreze în contabilitatea societăţii factura fictivă nr. 243/10.03.2012 emisă de SC Alex Design SRL, în valoare totală de 1.086.240 lei, cauzându-se un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de 210.240 lei, reprezentând TVA”, arătau procurorii.

Cel care a pus la dispoziţia lui Uşurelu factura fiscală şi documente justificative a fost omul de afaceri Răzvan Alexe, denunţător în mai multe dosare instrumentate de DNA Ploieşti.

“Ulterior, în datele de 10 aprilie 2012 şi 11 aprilie 2012, Uşurelu Petrică-Lucian, în aceeaşi calitate, cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, a dispus efectuarea plăţii în conturile societăţii comerciale de tip fantomă Alex Design SRL, a sumei de 1.086.240 lei”, arăta sursa citată.

Dosarul a fost trimis Tribunalului Prahova pentru soluţionare.

Vlad Cosma, deputat PSD în mandatul 2012-2016, tatăl său, Mircea Cosma, şi Răzvan Alexe au fost condamnaţi, în noiembrie 2016, de instanţa supremă. Astfel, Mircea Cosma a fost condamnat la opt ani de închisoare, iar fiul său, Vlad Cosma, a primit cinci ani de închisoare, în timp ce omul de afaceri Răzvan Alexe a primit o condamnare de doi ani şi jumătate de închisoare. În acest dosar, Mircea Cosma este acuzat că ar fi primit de la administratorii unor firme care au contracte cu CJ Prahova aproximativ un milion de euro pentru acordarea unor contracte de lucrări în care beneficiar este Consiliul Judeţean. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu a fost definitivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole