Fostul director de la Aeroportul Băneasa, trimis în judecată

Bogdan Ion Mitruţ, fostul director al Direcţiei Operaţionale din Aeroportul Băneasa ”Aurel Vlaicu”, a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-un dosar în care este acuzat de complicitate la trafic de influenţă.

Judecat în libertate

 Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Bogdan Ion Mitruţ pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influenţă, şi a altei persoane fizice, sub control judiciar, pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Magistrații anticorupţie notează în rechizitoriul trimis judecătorilor că, în perioada februarie – aprilie,o persoană a  beneficiat de ajutorul directorului Bogdan Ion Mitruţ, ar fi pretins şi primit de la administratorul unei firme (martor în cauză) sumele de 5.000 lei şi 25.000 euro, ce reprezentau un comision de 10% din valoarea totală a sumei facturate de societate pentru o serie de lucrări executate în cadrul unui contract de mentenanţă şi reparaţii încheiat cu Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti SA.

Prins în flagrant

 Anchetatorii spun că suma de 25.000 euro ar fi fost primită la data de 14 aprilie, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucureşti cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Ramona Feraru

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole