Fostul primar al comunei Pantelimon, trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu

Fostul primar al comunei Pantelimon, Petruş Câmpulungeanu, a fost trimis în judecată de DNA pentru instigare la abuz în serviciu.

Petruş Câmpulungeanu este cercetat într-un dosar în care este acuzat de peste 150 de fapte de instigare la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar a fost trimis în judecată și Aristide Olteanu, la data faptei secretar al comunei Pantelimon.

Potrivit rechizitoriului, Câmpulungeanu şi Olteanu ar fi emis, în perioada 2004 – 2007, documente oficiale care ar fi permis unor persoane care nu îndeplineau condiţiile legale să dobândească drept de proprietate asupra unor suprafeţe de teren totalizând 75.549,89 mp, situate pe raza comunei Pantelimon.

„Concret, cele două persoane, cu ajutorul funcţionarilor din Primăria comunei Pantelimon (care au acţionat fără vinovăţia prevăzută de lege), ar fi semnat înscrisuri oficiale în care erau consemnate aspecte neadevărate cu privire la situaţia terenurilor şi ar fi înaintat instituţiei Prefectului propuneri privind constatarea, în mod fraudulos, a dreptului de proprietate”, se precizează în comunicatul DNA citat de Agerpres.

Prefectul judeţului Ilfov ar fi emis, fără vinovăţie, un număr de 154 ordine prin care se constata dreptul de proprietate privată asupra unor suprafeţe de teren de pe raza comunei Pantelimon.

„Prin aceste demersuri, comuna Pantelimon a suferit o pagubă reprezentată de scoaterea, în mod nelegal, din patrimoniul său, a unor suprafeţe de teren în valoare totală de 2.803.013 lei”, explică DNA.

În cauză, Primăria comunei Pantelimon nu s-a constituit parte civilă. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Ilfov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...