Fostul primar din Braşov George Scripcaru, trimis în judecată de DNA pentru şantaj

Fostul primar al municipiului Brașov, George Scripcaru, a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru șantaj în formă continuată, în dosarul în care a fost pus sub control judiciar în luna octombrie a anului în curs.

De asemenea, DNA transmite că a fost deferit justiţiei directorul general al Regiei Autonome de Transporturi Braşov, George Mihai Cornea, pentru şantaj în forma complicităţii, comisă în formă continuată. Faptele ar fi fost comise în timpul campaniei electorale pentru alegerile locale.

„În calitate de primar al municipiului Braşov înscris în cursa electorală pentru obţinerea unui nou mandat, inculpatul Scripcaru George l-ar fi ameninţat, la data de 12 august 2020, pe unul din angajaţii societăţii comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparţinând Regiei Autonome de Transporturi Braşov (R.A.T.B.V.) S.A., că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea acelor reclame”, arată DNA, într-un comunicat de presă de joi.

Conform sursei citate, firma respectivă semnase un contract de locaţiune cu R.A.T.B.V. S.A. pentru spaţiul din interiorul autobuzelor şi, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaţilor la Primăria Braşovului din partea partidelor cu care societatea încheiase anterior contracte de promovare.

„În perioada 6-12 august 2020, acelaşi inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar o anumită formaţiune electorală şi să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deţinute de firmă, “realizările” primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor ştiri pozitive”, spun procurorii.

Cei doi au fost puşi sub control judicar pe cauţiune pe o durată de 60 de zile, începând din 22 octombrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...