Fostul primar la Brașovului, George Scripcaru, trimis în judecată de DNA

Direcția Națională Anticorupție a anunțat ieri că procurorii braşoveni anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a fostului primar al municipiului Braşov, George Scripcaru, şi directorului Regiei Autonome de Transport (RATBV), George Cornea, pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, în dosarul privind publicitatea electorală din mijloacele de transport în comun pentru alegerile locale.

Conform procurorilor, în calitate de primar, înscris în cursa electorală pentru obţinerea unui nou mandat, Scripcaru ar fi ameninţat, la data de 12 august, pe unul din angajaţii societăţii comerciale care difuza spoturi electorale în interiorul autobuzelor aparţinând RATBV SA, că firma va avea de suferit dacă nu oprea imediat difuzarea reclamelor electorale.

Firma respectivă semnase un contract de locaţiune cu R.A.T.B.V. S.A. pentru spaţiul din interiorul autobuzelor şi, în perioada respectivă, începuse să difuzeze spoturi de promovare electorală a candidaţilor la Primăria Braşovului din partea partidelor cu care încheiase, anterior, contracte de promovare.

„În perioada 6-12 august 2020, acelaşi inculpat, prin intermediul lui Cornea George Mihai, director general al RATBV S.A., ar fi făcut presiuni asupra unei persoane din firma respectivă pentru a o constrânge să oprească difuzarea spoturilor electorale care priveau doar o anumită formaţiune electorală şi să promoveze gratuit, prin intermediul ecranelor LCD deţinute de firmă, „realizările” primarului din cursul actualului mandat, mascate sub forma unor ştiri pozitive”, au susţinut procurorii DNA. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Covasna, cu propunere de a se menţine măsurile preventive dispuse în cauză, a mai menţionat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

„Sănătate, pace, bucurie și prosperitate”: Mesajul premierului Nicolae Ciucă, cu prilejul...

Premierul Nicolae Ciucă a adresat un mesaj cu prilejul intrării în luna postului Ramadan: „Musulmanii din România reprezintă un autentic model de Islam moderat,...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...