Fostul primar Nicolae Barbu a lăsat Primăria Giurgiu într-un colaps financiar de neimaginat

Noul edil al municipiului Giurgiu, liberalul Adrian Anghelescu, descoperă de la o zi la alta dimensiunea incredibilă a jafului lăsat moștenire giurgiuvenilor de fostul primar PP-DD, PSD, Pro România, Nicolae Barbu.

Datorii rostogolite în interes electoral

La ora actuală, Primăria Giurgiu are datorii foarte, foarte mari către o serie de constructori, fapt pentru care unii dintre ei sunt în prag de insolvență și nu mai au bani nici de motorină. Practic, s-au bugetat cheltuieli fără o bază reală de acoperire a acestora.

Dar, cel mai grav aspect este faptul că fostul primar a prognozat pentru acest an un buget de circa 80 milioane euro, dar până acum încasările au ajuns doar până la 26 milioane euro, iar până la sfârșitul anului s-ar putea ajunge la circa 30-32 milioane euro.

Ca urmare a acestei prognoze eronate, există datorii uriașe, în special către operatorul de salubritate unde datoria se ridică la circa 65 miliarde de lei vechi, adică circa vreo 14 milioane euro. Practic, de prin luna februarie 2020, Primăria Giurgiu nu a mai plătit nicio factură către respectivul operator de salubritate pe motiv că plata va fi făcută după alegeri când Barbu spera să obțină un al treilea mandat.

Mai mult, fostul primar a estimat că Giurgiu are 62.000 de locuitori, dar în realitate numărul acestora este de 45.000, dar taxa de habitat este achitată doar de vreo 30.000 de locuitori.

Întârzieri, întârzieri și facturi neachitate cu lunile

La ora actuală, Primăria Giurgiu are întârzieri de peste trei luni de zile la plata asigurărilor de stat ale angajaților și nu poate achita decât facturile pentru cheltuieli curente, iar despre cele pentru investiții nici nu poate fi vorba. Sunt facturi neachitate cu lunile.

Dar dimensiunea jafului lăsat în Primăria Giurgiu de fostul edil Nicolae Barbu este mult mai mare, iar cei de la Inspecția Fiscală care au descins la Giurgiu vor avea foarte mult de lucru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...