Fostul șef al Poliției Române Liviu Vasilescu, numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție

Chestorul de poliție Liviu Vasilescu, care a demisionat de la conducerea Poliției Române în septembrie 2020, în contextul scandalului generat de întâlnirea sa cu membri ai clanului Duduianu, a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție (DGA).

Anunțul a fost făcut joi seară de către Ministerul Afacerilor Interne (MAI), care spune că prin această numirea lui Vasilescu în funcția de director general al DGA se face „încă un pas important în atingerea obiectivului asumat de a construi instituții puternice și eficiente”.

„Este vorba despre un polițist cu o vastă experiență operativă și managerială (30 de ani în Poliția Română), o persoană respectată în sistem”, au transmis reprezentanții MAI.

Timp de 10 ani, între anii 1995 – 2005, Liviu Vasilescu a lucrat în domeniul combaterii criminalității organizate (liniile de muncă antidrog și prinderi în flagrant), ocupând funcții de conducere timp de 5 ani și coordonând acțiuni operative importante. Timp de 13 ani, între anii 2005 – 2018, a condus Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română (DOS).

Liviu Vasilescu a demisionat de la conducerea Poliției Române în septembrie 2020, în contextul scandalului generat de întâlnirea sa cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august 2010, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. Chestorul Liviu Vasilescu fusese numit şef al Poliţiei Române în 21 august 2019, printr-o decizie a premierului de atunci Viorica Dăncilă. Funcția de șef al Poliției Române devenise vacantă după ce Ioan Buda a fost demis de ministrul de Interne de la acel moment, Nicolae Moga, în urma cazului Caracal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole