Fotografiat fără mască în parlament, ministrul Vlad Voiculescu se scuză printr-o minciună

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, recunoaște că a greșit pentru că nu a purtat mască în parlament. Dă vina pe faptul că i se făcuse sete și spune, în încercarea de a se dezvinovăți, și o minciună.  

Fotografiat de jurnaliștii de la Digi 24 fără mască de protecție pe holurile Parlamentului, Voiculescu susține că și-a dat jos masca pentru a fi auzit mai bine într-o conferință video și pentru că îi era sete.

„Eram într-o conferință video, mi-am dat jos masca pentru intervenție, pentru a mă face mai bine înțeles și pentru că îmi era sete – pentru a comunica mai clar și pentru a bea apă. Fără să spun că asta justifică greșeala, trebuie spus că am făcut asta fiind singur în încăpere – fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu”, susține Voiculescu.

Minciuna este evidentă, din moment ce în fotografie se vede cum discută, cu fața complet descoperită, cu o persoană aflată în imediata sa apropiere, fapt care contrazice acel „fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu”.

Voiculescu a fost fotografiat, luni, fără mască de protecție Covid-19 pe holurile Parlamentului, deși conform legii portul măștii este necesar în toate spațiile închise.

Conform unui Ordin dat încă de anul trecut de Ministerul Sănătății, pe care acum Voiculescu îl conduce, „pe durata stării de alertă, în spațiile publice, spațiile comerciale, mijloace de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție”.

În cazul în care această prevedere nu este respectată, persoana în culpă poate fi sancţionată cu amendă între 500 şi 2.500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Viață de nabab. 9.200 de euro, remunerația lunară a sindicalistului Anton...

Unul dintre cei mai vocali lideri de sindicat din învățământ, Anton Hadăr, abonat la emisiunile TV unde își dă cu părerea despre totul și...