„Fragilitatea corpului”, la cote mari în Germania. Rețelele sociale au vina lor

Publicat: 14 apr. 2022, 09:45, de Eliza Popa, în LIFESTYLE , ? cititori
„Fragilitatea corpului”, la cote mari în Germania. Rețelele sociale au vina lor

Numărul copiilor şi adolescenţilor din Germania care suferă de anorexie a crescut în timpul pandemiei de COVID-19, potrivit specialiştilor în domeniul sănătăţii, relatează dpa.

Creşterea acestui număr înseamnă că există mai puţini medici disponibili să trateze pacienţii, iar spaţiul se epuizează în instituţiile de spitalizare, a declarat Andreas Schnebel, şeful unei asociaţii germane pentru tulburări de alimentaţie, adăugând că pacientele care suferă de astfel de tulburări sunt din ce în ce mai tinere.

Fragilitatea corpului” ajunsă la maxim și numită anorexie afectează mai ales fetele aflate la pubertate, însă fete tot mai tinere se prezintă la centrul de consiliere din München de câţiva ani, unele cu vârste de doar 8-9 ani, a spus Schnebel. El a atribuit acest lucru faptului că tinerii intră mai repede la pubertate, ei având totodată acces la reţelele de socializare la o vârstă tot mai fragedă.

Faptul că un număr mai mare de tineri cu tulburări de alimentaţie, precum anorexia sau bulimia, primesc tratament este confirmat şi de firmele de asigurări de sănătate.

Din ce în ce mai mult timp pe reţelele de socializare

DAK-Gesundheit, una dintre cele mai mare firme de asigurări de sănătate din Germania, a înregistrat o creştere cu 9% a tratamentelor spitaliceşti pentru tulburări de alimentaţie în 2020 comparativ cu anul precedent, iar în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 15 şi 17 ani creşterea a fost de 13%.

În plus, copiii şi adolescenţii îşi petrec din ce în ce mai mult timp pe reţelele de socializare, unde sunt expuşi constant unor imagini nerealiste care influenţează imaginea fragilă a corpului lor.