Franța: 68% dintre părinți refuză să-și vaccineze copiii

În Franța, 68% dintre părinții care au copii cu vârste între 5 și 11 ani se opun vaccinării copiilor, dintre care 47% sunt foarte categorici, potrivit sondajului Elba, realizat pentru L’Express, BFMTV și SFR, publicat joi, transmite Europe 1.

În schimb, în ansamblul populației, 51% dintre persoanele interogate sunt favorabile vaccinării copiilor între 5 și 11 ani, contra 48% care se opun.

Potrivit sondajului, încrederea în președintele Macron și guvernul lui Jean Castex în lupta eficace contra epidemiei este stabilă  la 44%, față de 55% dintre francezi care nu au încredere în cei doi, la data de 17 noiembrie.

Preocuparea legată de răspândirea virusului  crește ușor într-o lună (64% +4), față de 36% care spun că nu sunt îngrijorați. Patru francezi din zece plănuiesc să aibă la masa de Crăciun mai mult de șase persoane, aceeași proporție și în cazul celor care proiectează să invite la același eveniment șase sau mai puține persoane.

Pentru Noaptea dintre ani, 17% vor ca să fie cu mai mult de șase persoane. Un sfert nu știu încă și 15% nu se gândesc să sărbătorească Noul An. Un francez din cinci refuză să petreacă sărbătorile de sfârșit de an cu o persoană nevaccinată.  

Sondajul a fost realizat în zilele de 14 și 15 decembrie pe internet pe un eșantion de 1.000 de persoane reprezentativ pentru populația franceză, cu vârste de 18 ani și peste.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...