Franța a început să închidă școli din cauza infectărilor la doar câteva zile de la deschiderea anului școlar

La doar câteva zile de la deschiderea anului școlar din Franța, guvernul a anunțat că 12 școli au fost închise din cauza numărului în creștere de infectări cu coronavirus.

Nu este îngrijorător numărul de școli, ci faptul că s-a întâmplat la doar câteva zile de la deschiderea anului școlar. În Franța s-au întors la școală marea majoritate a celor 12 milioane de elevi, de trei ori mai mult decât în România.

Conform regulilor stabilite de autoritățile franceze, toți elevii de peste 11 ani trebuie să poarte în permanență măști. Prezența copiilor este obligatorie la cursuri, dar școlile au libertatea de a decide măsuri diferite în funcție de situația infectărilor la nivel local.

Părinții și-au exprimat îngrijorarea, care pare justificată în condițiile în care în doar trei zile au apărut cazuri de infectări. În România, unde școlile ar trebui să se deschidă cu prezența fizică a copiilor de la 14 septembrie, unii părinți sunt de asemenea îngrijorați de posibilitatea creșterii numărului de infectări.

Desigur, este o diferență între o clasă cu peste 30 de copii și una de 15 copii. Cele aproape 6.300 de unități de învățământ din țara noastră nu au același număr de elevi, totul depinde de numărul de copii din zonă și de prestigiul școlii. De aceea este bine ca decizia privind modalitatea de începere a anului școlar să fie luată local, nu central, unde avem o măsură pentru toată lumea.

În Franța se pune acum și problema părinților care trebuie să stea acasă cu copiii și care trebuie să își ia concediu. Autoritățile franceze nu au prevăzut venituri de ajutor pentru aceștia.

Franța a înregistrat în jur de 7.000 de infectări în ultimele zile, aproape de maximul de 7.578 din 31 martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...