Academia de medicină din Franța recomandă folosirea măștii în spațiile închise

Creșterea numărului de cazuri de gripă, de gastroenterite și de covid a făcut ca Academia națională de medicină din Franța să recomande purtarea măștii în spațiile închise.

”Coronavirusul se modifică, vaccinul nu mai reușește să lupte contra acestei pandemii și chiar contra gripei”, a declarat  Yves Buisson, epidemiolog la Academia de Medicină pentru Europe1.

Dacă infecția Covid este în scădere, alte virusuri de sezon, cum sunt cele ale gripei și gastroenteritei, sunt în plină expansiune. Motiv pentru care Academia națională de medicină recomandă revenirea la un accesoriu aproape uitat: masca de protecție.

Potrivit Academiei, a purta masca în trasportul în comun, farmacii sau alte magazine este o dovadă de bun simț, de autoprotecție, dar și de protecție a persoanelor din jur.

Academia națională de medicină din Franța se teme de un nou val de Covid care ar putea să coincidă cu răspândirea gripei. În aceste condiții ar putea fi o coinfecție – coronavirus și gripă – , care ar putea genera cazuri multe și grave, dar și o nouă suprasolicitare a spitalelor și a personalului medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...