Franța – două milioane de măști retrase de pe piață

Autoritățile sanitare franceze au retras de la vânzare două milioane de măști FFP2 etichetate „Biomass Graphene” și destinate, mai ales, instituţiilor sanitare şi medico-sociale.

S-a solicitat retragerea pentru că măștile ar putea să fie riscante pentru sănătate, din cauza unui material  bidimensional cristalin care prezintă o serie de proprietăţi speciale – stabilitate, rezistenţă, flexibilitate, numit grafen.

Semnalul de alarmă în acest sens a fost tras de Agenţia franceză pentru securitatea medicamentului şi a produselor de sănătate (ANSM), și, ca urmare, Santé publique France (agenţia naţională de sănătate publică din Franţa) a solicitat personalului medical să nu mai folosească aceste măști, până nu se stabilește gradul lor de toxicitate.

De altfel, măștile de acest gen au fost retrase de pe piață, încă de anul trecut, și din Canada și Spania.

Grafenul este o substanţă clasată în categoria biocidelor. El poate combate sau neutraliza virusuri, bacterii, ciuperci otrăvitoare. Dar, în același timp, poate cauza afecțiuni pulmonare pentru oameni.

Agenţia franceză ANSES urmează să evalueze toxicitatea produselor retrase. De la începutul pandemiei, în Franţa au fost identificate peste 60 de milioane de măști FFP2. Aproape 20 de milioane au fost distribuite în 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...