Franța: Hărțuirea în școli pedepsită cu amenzi și închisoare

Parlamentarii francezi au aprobat o nouă lege care va incrimina hărțuirea școlară și va oferi instruire suplimentară profesorilor pentru a preveni hărțuirea, transmite euronews.

Potrivit legii, bullying-ul școlar devine o infracțiune specifică, pentru care fie personalul didactic, fie elevii pot fi trași la răspundere.

Cei dovediți vinovați ar putea risca printre altele amenzi de până la 45.000 de euro și trei ani de închisoare, dacă în urma agresiunii victima este în situația de absenta de la cursuri.

Pedepsele pot ajunge chiar la zece ani de închisoare și o amendă de 150.000 de euro dacă victima se sinucide sau are o tentativă de suicid.

Parlamentarii a făcut apel la companiile social media care au datoria de a fi vigilente.

Proiectul de lege a fost aprobat cu majoritate de voturi în Camera inferioară la prima lectură în Adunarea Națională Franceză. În luna februarie, legea va fi supusă votului în Senat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...

Scandal la Brăila: Primăria acuzată de fraudă cu fonduri europene în...

Primăria Brăila se află în centrul unui scandal major după ce a fost acuzată că a folosit Festivalul Peștelui, un eveniment finanțat din fonduri...