Franța i-a dat o șansă: Povestea românului care dormea pe străzi și acum e angajat la primăria din Nisa

Ion-Nelu Gioroiu, 54 de ani, dormea până nu demult pe stradă noaptea și ziua vindea reviste pe treptele Muzeului de Artă Modernă și Contemporană din Nisa. Jojo, așa cum îi spun francezii, este unul dintre copiii români abandonați și traumatizați de sistemul de asistență socială.

În ceea ce privește trecutul, povestea lui e scurtă și dureroasă. A luat drumul pribegiei și 17 ani a încercat să se descurce în Italia. Şi pe străzi, ca şi la orfelinat, a avut parte de multe bătăi şi abuzuri. De câțiva ani este la Nisa, în  Franța, unde dormea pe străzi pe lângă Muzeu, încerca să vândă niște reviste pe care le primea de la un ONG local și mai făcea muncă de grădinărit când îi dădea cineva de treabă.

Nu şi-a pierdut vreodată umanitatea, bunul simţ şi generozitatea

Acum nu mai doarme pe străzi și nu mai vinde reviste. De mai bine de un an este angajat stabil la Primăria din Nisa și stă cu chirie, după cum a relatat și Melania Medeleanu în emisiunea ei de la Radio Europa FM – „Zic de Bine”. Francezii i-au dat o șansă pentru că au văzut că în ciuda numeroaselor dificultăţi prin care a trecut, românul nu şi-a pierdut vreodată umanitatea, bunul simţ şi generozitatea. Puținii bani, 150 de euro, pe care îi făcea cu revistele, i-a donat înapoi ONG-ului după ce anul trecut o furtună violentă din sudul țării a lăsat sute de oameni fără locuință.

În luna martie a acestui an, Jojo a mai făcut o faptă impresionantă: a prins un hoţ care furase telefonul unei franţuzoaice şi i l-a înapoiat acesteia. În ceea ce privește prezentul, povestea e a unui român care și-a găsit o casă și oameni care să-i fie familie departe de țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...