Franța. Incendiile din această vară: cine sunt piromanii?

După o vară 2022 marcată de numeroase incendii, în special în sud-vestul Franței, jandarmeria a prezentat, vineri, un bilanț, care relevă că, în aproape o treime din cazuri, declanșarea incendiului a fost voluntară, chiar premeditată, transmite Europe 1.

Până acum, 12 persoane au fost condamnate. Fiecare incendiu a presupus deschiderea în cel mai scurt timp a unei anchete judiciare. În total, 50 de persoane au fost arestate și 12 au fost deja condamnate.

Potrivit acestui raport, 43 de dosare au fost întocmite de jandarmerie și în aproape un sfert din cazuri incendiul a fost voluntar chiar premeditat, declanșat de persoane cu profiluri foarte variate din punctul de vedere al vârstei și mediului social. Punctul lor comun este că în majoriatea cazurilor autorii sunt bărbați.

Tehnica melcului

Identificarea piromanilor s-a făcut datorită unei anchete minuțioase. Odată stins incendiul, s-au pus în mișcare tehnicile de indentificare criminală ale jandarmeriei pentru a determina sursa, folosind în special așa-numita tehnică a melcului. ”Tehnicienii noștri identifică zona de unde a pornit focul, apoi se va extinde cercul, treptat, ca în cochilia unui melc, explică locotenent-colonel Marie-Laure Pezant, purtătorul de cuvânt al jandarmeriei naționale la Europe 1.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...