Țara care intră în stare de alertă sanitară

Franța va intra în stare de alertă sanitară din cauza creșterii accelerate a infectărilor, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului. Oficialul francez spune că ideea carantinei nu poate fi exclusă complet.

Deocamdată, la Paris, oamenii se pregătesc de Crăciun, de teamă că exact de sărbători ar putea fi forțați să stea în casă.

Franța se confruntă cu începutul celui de-al cincilea val al pandemiei de coronavirus, a anunțat ministrul francez al Sănătății, Olivier Veran.

În aceste condiții, autoritățile au anunțat noi măsuri pentru creșterea ratei de vaccinare. Începând din decembrie, a treia doză a vaccinului anti-Covid devine obligatorie pentru persoanele de 65 de ani și peste, pentru păstrarea certificatului verde, a anunțat marți președintele Emmanuel Macron.

Franţa va extinde campania de vaccinare cu doza booster împotriva COVID-19 la persoanele de 50 de ani şi peste, începând din luna decembrie.

Macron le-a transmis celor care nu s-au vaccinat încă: „Vaccinaţi-vă. Vaccinaţi-vă ca să vă protejaţi. Vaccinaţi-vă ca să trăţi normal”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...