Franţa nu va mai testa gratuit persoanele nevaccinate anti-Covid

Testele pentru depistarea infecției cu coronavirus nu vor mai fi gratuite în Franța pentru adulţii nevaccinaţi.

Exceptate sunt persoanele care nu sunt vaccinate din motive medicale. Scopul acestei măsuri este de a-i încuraja pe francezi să se vaccineze împotriva COVID-19, a explicat guvernul de la Paris.

Un test rapid va costa între 22 de euro şi 30 de euro, iar pentru un test Real Time PCR va trebui achitată suma de 44 de euro.

În Germania este deja în vigoare din 11 octombrie o reglementare similară, iar scopul acestor decizii luate de autorități este de a-i determina pe oameni să se vaccineze împotriva Covid-19.

O măsură similară a intrat în vigoare luni în Elveţia, învecinată cu Germania, scrie Agerpres. Testele vor fi în continuare gratuite pentru cei sub 16 ani, cei care sunt vaccinaţi cu o singură doză, cei cu suspiciuni de infectare cu coronavirus şi cei care nu pot fi vaccinaţi din motive medicale. De asemenea, programele de testare regulată în şcoli şi companii rămân gratuite.

Începând din martie anul trecut, în Franţa au fost efectuate 150 de milioane de teste, dintre care numai în luna august 6 milioane de teste săptămânal.

Aşa-numitul ‘paşaport coronavirus’, a cărui introducere a fost controversată şi care atestă dovada vaccinării, a vindecării după COVID-19 sau a testării negative, este o condiţie pentru accesul la competiţii sportive, cinematografe, restaurante şi cafenele în Franţa. Documentul este necesar şi pentru călătorii cu avionul sau trenul pe distanţe lungi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole