Franța: Persoanele imunodeprimate vor primi măști FFP2 gratuit, cu rețetă medicală

În Franța, persoanele imunodeprimate și cele pentru care vaccinul nu asigură protecția necesară vor avea dreptul gratuit la 20 de măști pentru două săptămâni sau 50, pentru cinci săptămâni, măști de tip FFP2, transmite AFP.

Această măsură vizează aproximativ 300.000 de francezi deloc sau insuficient receptivi la vaccinuri, la această categorie  de persoane, rata de deces fiind de aproximativ 20% în caz de contaminare. Și pentru persoanele imunodeprimate, care reprezintă aproape 30% dintre pacienții din secțiile de reanimare.

Farmaciile de dispensare livrează gratuit (…) măști de tip FFP2 pesoanelor cu risc de forme grave de Covid-19 și persoanelor imunodeprimate, pentru care vaccinarea nu a generat producerea și menținerea unui nivel suficient de anticorpi pentru a asigura o protecție adecvată, se precizează în documentul publicat în Monitorul Oficial. Această măsură vizează și pesoanele în cazul cărora o boală sau un tratament provoacă o scădere rapidă a nivelului anticorpilor.

Persoanele vulnerabile, ca și toate cele cu teste pozitiv și chiar în cazuri de contact puteau  obține gratuit măști – cele numite chirurgicale. Dar acest tip de măști servesc în principal la limitarea răspândirii virusului și mai puțin la evitarea infectării. În schimb, măștile FFP2 prezintă un nivel bun de protecție și pentru purtătorul ei. Unii profesioniști din domeniul sanitar doresc generalizarea acestui tip de măști, dar guvernul francez este reticent la această dorință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...