Franța: Revenirea pandemiei se observă în spitale

În Franța, 5.726 de cazuri au fost diagnosticate zilnic în medie, începând din 18 octombrie. Potrivit ultimului buletin de sănătate publică din Franța, revenirea epidemiei se confirmă și începe să se resimtă în spitale, transmite Europe 1 și AFP.

În 44 departamente metropolitane, a fost depășit pragul de 50 de cazuri la 100.000 de locuitori, în unele departamente ajungându-se la 73 de cazuri/100.000 de locuitori.

În Franța metropolitană, rata noilor spitalizări și internări la ATI sunt în creștere sau stabile în toate regiunile, potrivit autorităților din domeniul sănătății publice.

În prezent, aproximativ 6.500 de pacienți cu Covid sunt internați în spitale, dintre care circa 1.000, în compartimente ATI, rezervate celor mai grave cazuri.

În contextul acestei creșteri, sunt primordiale încurajarea vaccinării persoanelor nevaccinate contra Covid-19 și administrarea rapelului persoanelor eliginile cu vârste de 65 de ani și peste, precum și menținerea regulilor de protecție. Cu toate aceste creșteri, autoritățile speră că vaccinarea, care protejează de formele grave de boală, va contribui la  prevenirea supraaglomerării spitalelor.

Aproximativ trei sferturi din populația Franței este vaccinată cu schema completă.   

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole