Franţa şi EAU au semnat un acord de cooperare în domeniul energetic

Guvernul francez şi cel al Emiratelor Arabe Unite (EAU) au semnat luni un acord strategic de cooperare în domeniul energetic, a anunţat executivul de la Paris, informează Reuters.

Parteneriatul îşi propune să identifice proiecte de investiţii comune în Franţa, EAU sau în alte părţi, în domeniile energiilor pe bază de hidrogen, regenerabile şi nucleare, menţionează comunicatul guvernamental.

‘În actualul context energetic incert, acest acord va deschide calea pentru un cadrul stabil de cooperare pe termen lung şi pentru noi contracte industriale’, adaugă sursa citată.

Semnarea acordului coincide cu vizita la Paris a preşedintelui EAU, şeicul Mohammed bin Zayed al-Nahyan, în zilele de 17-19 iulie, prima sa vizită în străinătate de când i-a succedat fratelui său vitreg, Khalifa bin Zayed al-Nahyan, în luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...