Franţa va interzice din 2022 omorârea puilor de găină masculi prin zdrobire sau gazare

Din 2022, Franța va interzice omorârea puilor de găină masculi prin zdrobire sau gazare, o practică denunţată de organizaţiile de protecţie a animalelor ca fiind barbară.

Mai mult decât atât, potrivit ministrului Agriculturii, Julien Denormandie, se vor executa presiuni pentru o măsură similar la nivel European.

În fiecare an, 50 de milioane de pui masculi sunt sacrificaţi în acest fel, a spus Denormandie într-un interviu publicat pe site-ul cotidianului Le Parisien. Sunt ţinute în viaţă doar femelele care depun ouă.

Franţa este prima ţară din lume, alături de Germania, care va pune capăt zdrobirii şi gazării puilor masculi”, a adăugat Denormandie.

Cele două ţări vor încerca să convingă partenrii din Uniunea Europeană să scoată în afara legii această practică, la consiliul miniştrilor Agriculturii care va avea loc luni, a spus oficialul francez.

Începând din 2022, Franţa va trebui să se doteze cu echipamente pentru depistarea sexului puilor înainte de eclozare.

Dinamica este în curs şi, având în vedere comenzile deja plasate, echipamentele vor fi deja instalate pentru două treimi din producţia din Franţa până la sfârşitul primului trimestru din 2022”, a adăugat Denormandie.

Pentru a ajuta crescătorii să se echipeze, Franţa va acorda subvenţii în valoare totală de 10 milioane de euro.

Castrarea purceilor vii va fi la rândul ei interzisă de la începutul anului 2022, a mai spus Denormandie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...